Anita van den Berg benoemd tot Manager Nederland bij Urban Land Institute (ULI)

AMSTERDAM (1 April 2019) – Urban Land Institute (ULI) heeft Anita van den Berg (54) benoemd tot Manager Nederland. ULI is een internationale multidisciplinaire kennis- en netwerkorganisatie voor professionals die zich bezighouden met stedelijke ontwikkeling en vastgoed en geïnteresseerd zijn bij te dragen aan ULI’s missie: het verantwoord gebruik van grond en het creëren van levendige communities. ULI ziet in Nederland een toenemend belang van en belangstelling voor haar activiteiten en zet met Van den Berg in op verdere professionalisering en groei.

Loes Driessen (Voorzitter ULI Netherlands): “Anita gaat zich specifiek bezighouden met het uitbreiden van het aanbod aan evenementen voor Nederlandse leden, het organiseren van study-tours en het coördineren van onderzoek naar thema’s die belangrijk zijn voor de sector. ULI-thema’s, zoals positieve stedelijke verdichting, de rol en financiering van infrastructuur, het betaalbaar houden van onze steden voor alle doelgroepen en circulariteit, bevinden zich zonder uitzondering op het snijvlak van disciplines, waarbij een internationale blik toegevoegde waarde biedt. Verder is het streven het aantal leden te laten groeien, om zo de basis onder de missie van ULI steeds verder te versterken en diversifiëren.”

Van den Berg werkte eerder als Hoofd Communicatie bij Bouwend Nederland, was kwartiermaker bij het rijksbrede verduurzamingsprogramma voor de gebouwde omgeving De Bouwagenda, en werkte ook bij De Bouwcampus waar partijen samen innovatieve oplossingen creëren voor vraagstukken op het gebied van leven, wonen en werken.

Van den Berg: “De inhoudelijke activiteiten van ULI bieden professionals in Nederland inspiratie, een netwerk en hoogwaardige kennis over stedelijke ontwikkeling, ook uit andere landen in Europa en ver daarbuiten. Ik vind het geweldig dat er op internationale schaal en cross-sectoraal geleerd en kennis uitgewisseld wordt. Samen met het bestuur ga ik werken aan een groter aanbod van activiteiten. We zoeken daarbij samenwerking met strategische partners, ook internationaal, zodat wij samen kunnen werken aan bloeiende en duurzame steden waar het prettig wonen, werken, winkelen en recreëren is”.

ULI heeft wereldwijd bijna 43.000 leden waarvan meer dan 200 in Nederland. Leden zijn of werken voor publieke organisaties, private partijen (zoals projectontwikkelaars, beleggers, architecten, planologen, aannemers, stedenbouwkundigen en ingenieurs- en adviesbureaus), kennisinstituten en belangenverenigingen.

Het bestuur van ULI Nederland bestaat uit:

  • Loes Driessen, voorzitter – Amvest
  • Michiel de Bruine – Bouwinvest
  • Francoise Dechesne – Dechesne The Company B.V.
  • Jan Stoop – Sens Real Estate
  • Peter Haasbroek – Mecanoo
  • Ronald Huikeshoven – AM
  • Feike Siewertsz van Reesema – Waterland Real Estate
  • Bob van der Zande – City of Amsterdam

Het Urban Land Institute – UI is een non-profit onderzoeks- en educatieve organisatie die wereldwijd wordt gesteund door bijna 43.000 leden. In Nederland heeft ULI ruim 200 leden. ULI faciliteert een multidisciplinair platform voor vastgoedprofessionals en beleidsmakers die zich inzetten voor betere steden. Voor meer informatie bezoek onze website netherlands.uli.org en/of onze LinkedIn-pagina.