ULI Netherlands – UrbanPlan: doe je mee?

Op onze Cobra inspiratie- en ontbijtsessie op 4 juni keken we vanuit het perspectief van verschillende generaties naar de stad. We ontdekten een breder gedeelde passie en belang: kennis bij jongeren ophalen en ontwikkelen over de toekomstige inrichting van ons land en onze steden. Floris Alkemade hield ons voor dat het betrekken van jongeren een heel positief effect heeft op de ruimtelijke inrichting van ons land en hoogleraar Judi Mesman toonde voorbeelden hoe kinderen naar de stad keken.

Dat heeft ons aangemoedigd nog meer vaart te maken met de introductie van UrbanPlan in Nederland. UrbanPlan is een eendaagse workshop voor jongeren van 15-18 jaar waarin ze een stad ontwerpen en ervaren wat daar allemaal bij komt kijken. We voelen ons gesterkt door onze moederorganisatie die UrbanPlan eerder introduceerde in de US, UK, Duitsland en Ierland. We hebben een stuurgroep dat dezelfde diversiteit laat zien als onze ledenkring: ingenieursbureaus, projectontwikkelaars, beleggers, vastgoedadviseurs e.a. Met daarnaast ook vertegenwoordigers van scholen.  We worden ondersteund door een organisatie met veel ervaring in het ontwikkelen van educatieve projecten voor scholen.

Benieuwd hoe je mee kunt doen? Wij hebben vrijwilligers nodig en organisaties die financieel bijdragen. Laat je interesse weten en wij vertellen het je met veel plezier. Samen kunnen we van UrbanPlan een succes maken!

Meer weten?

Wij vertellen je graag meer!

Lisette van Doorn, CEO ULI Europa, lisette.vandoorn@uli.org

Loes Driessen, voorzitter ULI Netherlands, chair-nl@uli.org

Anita van den Berg, manager ULI Netherlands, anita.vandenberg@uli.org